De Fluun
Staring BV
BP de Fluun Staring BV Industrieterrein De Fluun Bentemmerstraat 13
6942 EZ Didam
telefoon
0316 221635
Fax: 0316 221609

Ultimate brandstoffen

Kwaliteit:
Bp De Fluun Staring BV. heeft resentelijk gekozen voor een verdere en uigebreidere samenwerking met BP Nederland BV. Met als reden tussen brandstoffen en brandstoffen, zit een grootverschil.

Wat is cetaan en waarom is het belangrijk?
Het cetaangehalte geeft de kwaliteit van verbranding van dieselbrandstof aan. Het nummer is een indicatie van de ontbrandings vertraging - de tijd die verstrijkt tussen de start van de brandstof injectie en de start van de verbranding. Een goede verbranding vindt plaats wanneer een snelle ontbranding wordt gevolgd door een soepele en volledige verbradning van de brandstof. Hoe hoger het cetaan getal, des te korter de ontbrandings vertraging en hoe beter de verbranding. Omgekeerd, betekenen een laag cetaan getal dat deze langzaam ontbrandt en dan te snel verbranden, wat leidt tot een hoge graden van stijgende druk.

Wanneer het cetaan nummer van de brandstof te laag is, dan leiden deze slechte verbrandingseigenschappen tot een overdaad aan motorlawaai, verhoogde uitlaatgassen en verminderde prestaties van het voertuig terwijl de motor meer stress ondervindt. Een overdaad aan rook - en tevens andere, onzichtbare uitstoten - en verbrandingsgeluid zijn bekende problemen die worden geassocieerd met diesels, in het bijzonder bij een koude start.


BP Ultimate Diesel heeft het hoogste cetaangetal in Nederland, gegarandeerd 55 minimaal en meestal hoger. Gewone diesel, zoals verkocht in Nederland, heeft een cetaangetal van 51, volgens de Europese specificatie-eisen. Dit grote verschil in cetaankwaliteit betekent dat BP Ultimate Diesel beter verbrandt dan gewone diesel, zodat u van uw motor kunt verwachten dat deze beter presteert en meer kilometer levert per liter brandstof, terwijl bovendien minder uitlaatgassen worden geproduceerd.

Hoe werkt het in de Moter:
Het gebruik van gewone brandstoffen veroorzaakt de vorming van afzettingen op de motor in alle voertuigen. Afzettingen ontstaan al snel op belangrijke motoronderdelen zoals brandstof injectors. Het is geen wonder dat deze afzettingen die de motor verstoppen een flinke uitwerking kunnen hebben op de prestaties: ze beroven uw motor van kracht en reactie, verminderen acceleratie en verhogen brandstofverbruik, uitlaatgassen en zorgen zelfs dat de motortrillingen toenemen. Tegenwoordig hebben de meeste autos flinke hoeveelheden van zulke afzettingen op hun motoronderdelen.

Zodra duidelijk was hoe belangrijk een schone motor is, werd de nieuwe en verbeterde formule van BP Ultimate Diesel speciaal ontwikkeld met als doel om zowel de bestaande afzettingen te verwijderen - "schoonmaken" - als het schoonhouden van motoren. Dit is mogelijk door onze geavanceerde brandstofformulatie die nu minstens 4 keer meer reinigend vermogen heeft dan gewone diesel.

Tests tonen aan dat de nieuwe en verbeterde formule van BP Ultimate Diesel een buitengewoon reinigende werking heeft op brandstof injectors, waarbij de vloei wordt verbetert met maar liefst 380% tijdens de belangrijke vroege stadia in het brandstof injectie proces.

Plaatje van schone en vuile diesel injectoren

De aangroei van afzettingen op injector spuitmonden heeft een dramatisch effect op de kwaliteit van de verstuiving zoals in deze plaatjes te zien is. De verwijdering of voorkoming van afzettingen op de diesel spuitmonden zorgt voor een betere verstuiving van de brandstof, zodat deze efficiënter en meer volledig verbrandt.

Plaatje van een diesel verstuiver patroon

Efficiënte motoren presteren beter, gebruiken minder brandstof en produceren minder uitlaatgassen. Een schonere motor betekent bovendien dat uw auto langer meegaat en minder onderhoud nodig heeft.

Geavanceerde Brandstof Technologie
Zodra duidelijk was hoe belangrijk een schone motor is, werd de nieuwe en verbeterde formule van BP Ultimate Ongelood 98 speciaal ontwikkeld met als doel om zowel de bestaande afzettingen te verwijderen - "schoonmaken" - als het schoonhouden van motoren. Dit is mogelijk door de geavanceerde brandstof technologie leidend tot een formule die krachtige en verbeterde reinigende eigenschappen heeft.

Sterk verbeterd reinigend Vermogen
Dit sterk verbeterde reinigend vermogen verwijdert alle koolstof afzettingen die door andere brandstoffen worden achtergelaten op de belangrijke onderdelen van uw motor, ervoor zorgend dat de motor meer efficient werkt. Eefficiente motoren presteren beter en produceren minder schadelijke uitlaatgassen. Bovendien betekent een schone motor dat de auto langer meegaat en minder onderhoud nodig heeft. Het reinigend vermogen van BP Ultimate is aanmerkelijk effectiever geworden. Door de vernieuwde samenstelling van BP Ultimate ongelood 98, vindt er in de motor een 33% snellere reiniging plaats. Hierdoor zijn de prestaties sneller merkbaar. BP Ultimate heeft minstens 4 keer meer reinigend vermogen dan gewone benzine en diesel.


Meer uitgebreide informatie. Lees meer ...