De Fluun
Staring BV
BP de Fluun Staring BV Industrieterrein De Fluun Bentemmerstraat 13
6942 EZ Didam
telefoon
0316 221635
Fax: 0316 221609

Carwash Zelfservice

Hogedrukreiniging
Onze overdekte Zelfservice is voorzien van 2 waszuilen en 2 stofzuigers.
De beide waszuilen zijn net als de Roll-Over computergestuurd. Zo is de werkdruk van de installatie per programma verschillend en worden er meerdere soorten milde reinigingsprodukten per programma gebruikt.
Na de muntinworp kunt u kiezen uit meerdere programma’s. Het goed gebruik van de Zelfservice geeft een beter resultaat en scheelt in tijd en dus kosten.

Hieronder wordt omschreven hoe u de zelfservise het beste kunt gebruiken.

Toetsenpaneel Zelfservice

 • Knop 1: Aktief Schuim
  Hiermede kunt u uw auto voor dat u aanvangt met het daadwerkelijk wassen voornevelen. Nevel u auto van onder naar boven in, hierdoor drijft als het ware het opgeloste vuil over de shampoo naar beneden en verzamelt zich hierdoor niet in de poriën van de lak en kunststoffen.
 • Knop 2: Insecten
  Insecten zijn moeilijk van uw voertuig te verwijderen. Door de hoge snelheid welke wordt bereikt tijdens het rijden “slaan” de insecten als het ware vast in de poriën van de lak. Zeker op zonnige en warme dagen wordt dit effect versterkt door de (soms extreme) hoge temperatuur van de kunststoffen en carrosserie. Door de combinatie van actiefschuim en insectenverwijderaar welke onder hoge druk wordt aangebracht, lossen de reeds ingedroogde insecten als het ware op en zijn hierdoor eenvoudiger te verwijderen.
 • Knop 3: Wassen
  In principe is dit de belangrijkste fase van het autowassen. Hiermede wordt al het losse en scherpe vuil van uw voertuig gehaald. Dit is van absoluut belang om krassen te voorkomen voordat u met de schuimborstel of spons het overige vuil verwijderd.
 • Knop 4: Schuimborstel
  Nadat u uw auto heeft voorgewassen kunt u met de schuimborstel (niet kunststofhoudend) het over gebleven vuil verwijderen. Door de toevoeging van veel water en een goedwerkend reinigingsmiddel wordt een perfect resultaat verkregen.
 • Knop 5: Spoelen
  Met deze menukeuze kunt u de restende shampoo verwijderen. Dit dient grondig te geschieden om indroging van reinigingsmiddelen te voorkomen.
 • Knop 6: Hete Wax
  Nadat alle shampooresten zijn verwijderd kunt u met deze menukeuze u lak voorzien van een beschermlaag. Hierdoor wordt niet alleen een hogere glans verkregen maar ontstaat er een beschermlaagje “film” van wax waardoor nieuw vuil, vliegen, pekel etc. etc. niet direct op lak nestelt. Bij de volgende wassing wordt het vuil op een gemakkelijke wijze verwijderd.
 • Knop 7: Naspoelen
  Raar zult u wellicht vinden maar bij deze keuze wordt de hiervoor aangebrachte wax niet verwijderd. Het betreft hier een naspoeling met gedemineraliseerd water (akkuwater) wat geheel vrij is van vaste stoffen zoals kalk en dergelijke. In onze machine ruimte wordt het gebruikte leidingwater 24 uur per dag gefilterd (omgekeerde osmose) en in een voorraadbuffer opgeslagen. Zonder het gebruik van deze menukeuze kunnen er na het opdrogen kalkkringen ontstaan door het in Gelderland hoge kalkgehalte. Doordat er uiteindelijk een kalklaagje ontstaat wordt de lakoppervlakte mat en stroef van structuur. Dit heeft weer tot gevolg dat u uw voertuig minder glanst en moeilijker valt te reinigen.
 • Knop 8: Stop
  Mocht u onverhoopt het wassen moeten onderbreken, kunt u apparatuur even in pauze zetten.


Was en Onderhoudtips:

 1. Week aanwezige insecten en vogeluitwerpselen voor het daadwerkelijk wassen in met lauwwarm water
 2. Gebruik nooit een vliegensspons op de lak om vuil en/of insecten te verwijderen, dit veroorzaakt onherstelbare krassen
 3. Reinig uw lichtmetalen velgen regelmatig en voorkom hiermede het zogenaamde inbranden van de vrijkomende remstof